RECUPERARE TAXA AUTO

Cabinetul de avocatura Tirdei Constantin ofera servicii de reprezentare juridica si fiscale in vederea recuperarii integrale a TAXEI DE POLUARE. Cabinetul nostru va poate reprezenta atat in fata administratiei fiscale in vederea contestarii validitatii taxei, cat si in fata organelor competente judecatoresti pentru recuperarea TAXEI DE POLUARE cat si a dobanzii legale aferente, de la momentul achitarii acesteia pana la data restituirii. Recuperearea Taxei de poluare se face indiferent de capacitatea cilindrica sau de vechimea autovehicului atat timp cat este achizitionat din Uniunea Europeana sau Romania(daca nu a fost in prealabil inmatriculat). 

 Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite interne de orice natura mai mari decat cele ce se aplica direct sau indirect, produselor nationale.

Aceste dispozitii din T.C.E. au rolul de a asigura libera circulatie a marfurilor in spatiul comunitar prin interzicerea oricaror taxe interne discriminatorii fata de produsele similare din alte state comunitare.

In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana acesteia ii revenea obligatia confirmarii dispozitiilor art. 90 din T.C.E. Cu toate acestea taxa de prima inmatriculare prevazuta prin art. 214 alin. 1-214 alin. 3 Cod Fiscal si aplicabila autoturismelor ai autovehiculelor comerciale second-hand la prima inmatriculare a acestora în Romania constituie o masur? discriminatorie a Statului Roman fata de autoturismele second-hand din alte state comunitare in raport cu cele similare din Romania carora nu le este impusa o astfel de taxa. In consecinta taxa de prima inmatriculare impusa autoturismelor si autovehiculelor second-hand constituie o incalcare a dispozitiilor art. 90 din T.C.E.

Persoanele fizice/juridice care au platit taxa de prima inmatriculare/poluare auto si sunt indreptatite la recuperarea acesteia, se pot adresa societatii noastre de avocatura, fie la urmatoarele numerele de telefon:  + 40 21 323 31 18; Fax: + 40 21 323 31 18; Mobil: + 4 0731 089 055, +4 0762 097 468 fie direct la sediul cabinetului nostru situat in Bucuresti, Str. Calea Calarasilor nr.57, Etaj 2, Sector 3,  Romania , ( la 5 minute de Piata Unirii ), in vederea primirii tuturor informatiilor necesare deschiderii procedurii de restituire a taxei de prima inmatriculare/poluare auto.

Va putem reprezenta chiar daca nu aveti domiciliul in Bucuresti. Nu este absolut necesara intalnirea fizica intre noi si dumneavoastra, actele enumerate la sectiunea /"Acte necesare/" pot fi expediate prin e-mail, fax sau postal pe adresa noastra. Cabinetul nostru va redacta ulterior,  contractul de asistenta juridica, il va expedia pentru a fi semnat/stampilat de catre dumneavoastra.
Pentru intreaga procedura prevedem o durata de timp de aproximativ  2-12 luni, in functie de instanta judecatoreasca competenta in solutionarea cauzei si de numarul de dosare aflate pe rolul acesteia.

Garantam fiabilitate. Este o calitate esentiala atunci cand se apeleaza la serviciile unui avocat pentru a rezolva in mod adecvat problemele voastre juridice. Construim relatii de durata si mentinem un nivel ridicat de interactiune cu clientii nostri.

Ne concentram pe nevoile individuale ale fiecarui client in domeniile noastre de practica juridica si ne preocupam de interesele lui pe termen scurt si lung.

O firma de avocatura dedicata fiecarui client, orientata spre rezultate.

Contactati-ne azi pentru o consultatie initiala gratuita.

Parteneri

Twitter